به گزارش هفت چشمه، قاسم فخرايي متخصص و جراح چشم، فوق تخصص سگمان قدامي و گلوکوم در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلينيک گروه علمي پزشکي باشگاه خبرنگاران جوان، درباره گلمژه، اظهار کرد: گلمژه يک عفونت حاد ميکروبي است که در غدههاي چربي زمينهاي چشم با حالت چرکي باعث ايجاد تورم و قرمزي پلک ميشود.
او با اشاره به زمينه ايجاد گلمژه گفت: خوب کار نکردن غدد ترشح کننده چربي پلک و عدم رعايت بهداشت فردي باعث ايجاد گلمژه ميشوند. توصيه ميشود افراد در هفته چند بار با استفاده از آب گرم و شامپوبچه پلکهاي خود را شستشو داده و ماساژ دهند تا دهانه غدد چربي پلک باز شده و عفونت ثانويه در چشم ايجاد نشود.
گلمژه چگونه درمان ميشود؟
اين جراح چشم با بيان اينکه بيشتر افرادي که زمينه بروز جوش صورت دارند با معضل گلمژه درگير ميشوند، تاکيد کرد: بروز جوش باعث شيوع بيشتر گلمژه در افراد ميشود. در بيشتر مواقع نيازي به استفاده از آنتي بيوتيکنيست و گلمژه خود به خود بهبود مييابد، اما در صورت تورم، التهاب و درد شديد ميتوان از کپسولهاي آنتيبيوتيک براي کاهش درد و التهاب چشمي ناشي از گلمژه استفاده کرد.
باورهاي غلط درباره مفيد بودن گلمژه براي چشم
فخرايي گفت: گل مژه يک عفونت چرکي است و بر خلاف باور برخي افراد هيچ فايدهاي براي سلامت چشمها ندارد.
اين فوق تخصص سگمان قدامي با اشاره به عدم تاثير لنز آلوده در ايجاد گلمژه، بيان کرد: خطر لنز آلوده به عفونتهاي ميکروبي قرنيه مربوط ميشود، البته لنز ميتواند به عنوان يک جسم خارجي روي چشم قرار بگيرد و باعث واکنش سطح داخلي پلک شود و آن را متورم، برآمده و نامنظم کند.
فخرايي در پايان با اشاره به اينکه بيشترين عامل در جهت بروز گلمژه عدم رعايت بهداشت فردي است، يادآوري کرد: تماس دست آلوده هم زمينه تجمع ميکروبها در سطح چشم را ايجاد ميکند.
گفتني است، گل مژهها بسيار دردناک بوده و از علائم بروز آن ميتوان به آب ريزش چشم و تورم پلکها اشاره کرد.

به طور معمول گل مژه باعث ايجاد مشکلات بينايي نميشود، اما در صورت بزرگ بودن با فشار بر روي قرنيه چشم باعث تاري ديد خواهد شد که بهترين گزينه در اين شرايط درمان به موقع آن و مراجعه به چشم پزشک است.
انتهاي پيام/